Tojást dobálnak a környező házból a szolnoki kutyafuttatót használókra

Megosztás

Az éremnek itt is két oldala van, valószínűleg nem a legjobb helyre épült a lakótelep közepére az erős hanghatásokkal járó kutyafuttató. Ugyanakkor a nemtetszés kifejezésének számos egyéb módja is van.

Az egyik helyi csoportban Kata panaszkodott arról, hogy legutóbb már rendőrt kellett hívnia, mert centikkel előtte csapódott be az egyik tojás, amit neki és kutyájának szántak, amikor már a ház előtt jártak. A tojást egészen magasról dobták le, célzottan és nem az első eset.

Vasárnap kora este járőrök voltak kint a Szolnok Ispán körút 1 és a Móra Ferenc 15 szám között található kutyafuttatónál. Kata elmondása szerint már a második alkalom, hogy valaki tojás(oka)t dobál rájuk a Móra Ferenc 15. szám alatti épületből. Vasárnap emiatt rendőrt hívott, mert 20 cm se volt, hogy eltalálta volna. A futtatóban a kutya jó eséllyel ugat és nem csak Kata kutyusa tesz így, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy bármit bárkire is dobáljon.

A panaszos azt is kiemelte, hogy mellesleg sok gyerek szaladgál és a dobálózó esetleg egy gyereket is eltalálhat. A képek augusztus első felében készültek. A tojások a futtató előtti járdán landoltak, akkor tőlük 3 méterre. Kijelenthetjük, hogy nem a legjobb helyen van a futtató és az önkormányzat nem is akarja áthelyezni, de az illető jobban teszi, ha ezt befejezi. Kata azt javasolja, a dobálózó inkább fogja magát, menjen be az önkormányzathoz, gyűjtsön aláírásokat, a tojásokat pedig adja oda annak a paradicsommal együtt, aki rászorul.

Ilyen helyzetben mit lehet tenni? A lakóknak is joguk van nagyobb nyugalomban élniük egy lakótelepen, amit igencsak zavarhat egy pont a házak közötti tér közepén elhelyezett kutyafuttató napi rendszeres erős zaja. De az meg semmiképpen nem megoldás, hogy tojással és más dolgokkal dobálóznak több emelet magasságból. Ráadásul ha ebből egyszer baleset lesz, a dobálózót jó eséllyel meg fogják találni. Ilyenkor mi a jó megoldás?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek